20 abril 2010

Cinc banderes verdes per a L'Eliana


L'Ajuntament de l'Eliana ha aconseguit un nou reconeixement mediambiental al revalidar les cinc Banderes Verdes amb què va ser premiat en 2008. El guardó, promogut per la Federació d'Usuaris-Consumidors Independents (FUCI) en col·laboració amb la Fundació Biodiversitat, reconeix la labor dels ajuntaments espanyols que aposten per una gestió municipal encaminada cap a la sostenibilitat. L'alcalde del municipi, Josep María Ángel, s'ha mostrat “molt content” per haver revalidat una distinció “tan prestigiosa” i ha assenyalat que el premi “reconeix el treball que des de fa anys tant l'ajuntament com els veïns estem duent a terme per aconseguir una Eliana verda i respectuosa amb el medi ambient”. El lliurament de premis tindrà lloc el proper 7 de maig a Madrid.

El jurat de la XI edició del Premi Bandera Verda – Municipi Responsable ha valorat en el seu fallada les actuacions que l'Ajuntament de l'Eliana està duent a terme en matèria de residus, neteja i jardins, compromís ambiental, gestió de l'aigua, educació ambiental i participació ciutadana, així com consum energètic i contaminació.

El guardó no té un caràcter vitalici, de manera que els ajuntaments premiats disposen de l'acreditació ambiental durant dos convocatòries, i tenen la possibilitat de renovar-la any rere any. Aquells municipis que durant cinc anys revaliden la Bandera Verda obtenen la Menció Or d'este guardó, màxim reconeixement del certamen.

La Bandera Verda no és l'única distinció que l'Eliana ha obtingut per la seua gestió mediambiental. L'ajuntament va quedar finalista en 2008 de la VI Edició dels Premis Ciutat Sostenible, promoguts per la Fundació Forum Ambiental-Ecocity, en la categoria de Gestió del Cicle de l'Aigua. Un reconeixement que, com en el cas de la Bandera Verda, el municipi ja va obtindre en el 2003. Eixe mateix any, a més, l'Eliana va quedar finalista de la Pinya Verda d'Adena per la seua eficàcia en l'aplicació de l'Agenda 21 Local. “Tots ells són reconeixements a la trajectòria i el treball realitzat per l'ajuntament, els tècnics municipals i els ciutadans de l'Eliana per impulsar un desenvolupament sostenible” ha subratllat Ángel.
El Grup de Gestió Ambiental volem transmetre la nostra enhorabona a l'ajuntament de L'Eliana per els seus premis i la bona gestió que està fent dia a dia per a millorar la sostenibilitat i afavorir al medi ambient del nostre municipi.

1 comentario:

Unknown dijo...

En cada una de las banderas habéis participado. ¡Enhorabuena a tod@s!
Mercedes Berenguer