07 mayo 2010

Lourdes Mondría i l'ajuntament arrepleguen el premi Bandera verda



L'Ajuntament de l’Eliana ha aconseguit un nou guardó mediambiental a l'obtenir la “Bandera Verda-Municipi Responsable” en la X edició dels premis promoguts per la Federació d'Usuaris-Consumidors Independents (FUCI) en col·laboració amb la Fundació Biodiversitat. A l'acte de lliurament que ha tingut lloc hui a Madrid ha assistit una delegació del consistori encapçalada per l'alcalde de l’Eliana, Josep María Àngel i composta per regidors de l'equip de govern, de l'oposició, i per tècnics municipals. Amb ells també anava la nostra coordinadora del GGA i professora de l'IES L'Eliana Lourdes Mondría que tant ha fet no sols pel GGA i l'institut, sinó també pel seu poble i els seus veïns. Lourdes, és tot un orgull poder comptar amb tu al GGA.

El guardó premia les actuacions que el consistori està portant a terme en matèria de residus, neteja viària i jardins, compromís ambiental, gestió de l'aigua, educació ambiental i participació ciutadana, així com consum energètic i contaminació. Àngel s'ha mostrat “molt content” per haver revalidat “una distinció tan prestigiosa” i ha destacat que la Bandera Verda “és fruit del treball que l'ajuntament i els nostres veïns estem realitzant per impulsar un desenvolupament sostenible i fomentar una Eliana verda i respectuosa amb el medi ambient”.

Els experts en polítiques mediambientals que conformen el jurat del certamen han valorat en la seua fallada iniciatives com l'acondicionament del Barranc de Mandor –que a més de millorar la capacitat de desguàs del llit suposarà la recuperació ambiental i paisatgística de 90.000 m2-, el Jardí Etnobotánic o el jardí Hort de les Taules, els treballs del qual ja han començat. La Planta Desnitrificadora que entrarà en funcionament en els pròxims mesos és altra de les actuacions que han fet a l’Eliana valedora d’este guardó. Amb una inversió de més de 15 milions d'euros, esta infraestructura dotarà al municipi d'aigua amb baix contingut en nitrats i permetrà la reutilització de l'aigua de rebuig per a usos menys exigents, com el reg de jardins públics i el baldeig de carrers, convertint-se així en la primera planta d'Espanya d’estes característiques.

L'eficiència en la recollida selectiva de residus, el compromís i l'educació ambiental –reflectits en l'Agenda 21 Local i les Jornades Sociambientals- i la participació ciutadana, amb iniciatives com el “Consell de Participació Ciutadana”, “Consell dels Xiquets” i el “Centre de Voluntariat”, són altres dels aspectes que han contrubuït a que l’Eliana guanye de nou este prestigiós guardó.

La Bandera Verda no és l'única distinció que l’Eliana ha obtingut per la seua gestió mediambiental. L'ajuntament va quedar finalista a l'abril de 2008 del Premi Ciutat Sostenible, promogut per la Fundació Forum Ambiental-Ecocity, en la categoria de Gestió del Cicle de l'Aigua. Un reconeixement que, com en el cas de la Bandera Verda, el municipi ja va obtindre al 2003. Aqueix mateix any, a més, l’Eliana va quedar finalista de la Pinya Verda d'Adena per la seua eficàcia en l'aplicació de l'Agenda 21 Local.

Una altra vegada volem transmetre a aquest prestigios ajuntament la nostra millor enhorabona per la excepcional gestió que cada dia está fent a nivel medi ambiental.

2 comentarios:

David dijo...

enorabuena!!!!! :D

Maite Fernández dijo...

Felicitem al municipi de l'Eliana pel guardó i ens sentim molt orgullosos de Lourdes, la nostra Coordinadora del GGA i de Secundària, que és un exemple de treball i prefesionalitat per a la comunitat educativa.